Mama denaturata

Eram acu` cateva zile cu Alex la KFC. Si am ajuns sa povestesc, nu`sh cum, de faptul ca un bebelus a murit de curand pentru ca i-a dat maica-sa a bea faimoasa Coca-Cola. Ala, saracu`, fiind mic si fragil, a sucombat. Evident. La care Alex a pufait “‘ai maaaa…cine i-ar da copilului sa bea COLA?! Ar fi inconstienta…”

Vis-a-vis de noi, o mamica cu fetita, in carucior. Inca nu vorbea fetita, cre’ ca avea undeva la 2 ani, ceva pe-acolo.

Imagineaza-ti urmatoarea secventa: mama, tacticoasa, ia niste pui din ala grasimos si scarbos, preparat in SUA si decongelat la noi, prajit in ulei si trecut prin ou, rupe bucatele mici si-i da aleia mici. Si nu DOAR o data, ci de nenumarate ori! Evident, printre picaturi, un cartofior bine prajit cu muuuuulta sare, nu?! Apoi, spre lesinul Alexei, ii intinde aleia mici paiul, care pai era infipt FIX intr-un recipient unde se afla Pepsi. Si-i da sa suga de-acolo. Cat ii doreste inimioara. Si mai face asta de 2-3 ori.

Efectiv, nu-mi venea sa CRED ca poti face asta cu un copil de poate nici 2 ani. L-a terminat. Obezitate, in cel mai BUN caz.

In situatii de-astea, CUM as putea sa reactionez? Sa ma duc sa ii atrag atentia? Sa chem pe cineva, sa ii atraga atentia? Pe CINE? Ce DREPT sa am EU, din exterior, sa o invat pe aia cum sa-si…CREASCA, la PROPRIU, copilul??!

Oricum…fuck THAT!

13 thoughts on “Mama denaturata”

  1. exagerezi….il caleste si-l pregateste pentru viitor….atunci cand n-o sa mai existe mancare naturala (nici macar in proportie de 50%, cum e cea de acum) copchilu ala o sa fie perfect adaptat. Pe cand progenitura ta o sa alerge dupa ultimu mar natural dn ultima livada uitata de lume din cucuietii din deal.
    pe ac tema….acu vreo luna asistam la scena urmatoare care este: mamica ce a trecut prin 178938989389 de proceduri ca sa ramana gravida ii dadea plodului mult dorit bere din al ei plisc…la propriu…copilul are un an. Mananca si bea tot ce mananca si beau ai sai parinti. Cica il calesc.

  2. Copilul asta clar va deveni un inrait bautor de bere :D
    Ma intreb, oare stie ce gust are apa?!? :)
    Oare ii place laptele?!? Sau ptr el e acelasi lucru berea laptele :D

  3. Concluzia dupa cateva zile e ca am gresit.Trebuia sa mergem sa ne spunem, respectuos, parerea.Nu ai teoretic dreptul sa te bagi in cresterea unui copil dar daca tu te duci la cineva care arunca un gunoi pe jos ca sa ii zici sa il ia de pe jos si sa il arunce la cos, atunci ai o datorie morala SI mai mare in acest caz.
    Am stat ca varza socata pe banca in loc sa imi spun parerea..cine stie, poate ar fi avut o urmare pozitiva.

  4. Pana la urma fiecare isi creste copilul cum vrea, fetita mea pana in 2 ani nu stia ce gust era ciocolata,dulciuri de diverse feluri nici atat(mai putin cake de casa),sucuri nu vorbesc, decat din a fructe bine culese din cucuietii din deal si stoarse de mana mea, branzica si iaurt facut in casa..si tot asa
    si? cat va tine asta pana va creste si va merge la gradi si acolo va vedea si auzi tot felul, si imi va cere insistent ce a vazut la colegi..damn
    si apropo..eu am primit observatii ca exagerez..de genu: ea n-ar manca un mezel, o napolitana, un chips cu un suc acidulat langa?
    wtf?

  5. aaa.. ce continea un Kid’s meniu in Grecia la terasa? o farfurie plina cu cartofi prajiti,un hamburger bine prajit langa, sos tzaziki..daaa, si un pahar mare cu orice suc acidulat din gama cola..

  6. Pai da Cristina, si de-aia copiii de prin alte state cresc obezi, de-aia farmaciile sunt pline de “produse de slabit”!
    Nu mi se pare exagerat ce ai facut tu, din contra! De ce crezi ca toti punem acum pret pe produse naturale/naturiste, mai scumpe dar mai sanatoase? Pentru ca sunt alimentele CORECTE dpdv al evolutiei corpului uman. Si tu n-ai facut decat sa iti cresti fetita cum trebe.
    Cat despre “ce vede la gradinita”…critica ese perioada PREgradinita. Apoi, este inevitabil sa pofteasca, sa vrea sa afle, sa “se friga”, ba e chiar super cool sa descopere singura. :)

  7. Faptul ca ti-ai tinut copilul si ca vrei sa il tii departe de chestiile astea pe cat posibil nu e deloc in van pentru ca in primul rand ii lasi organismul sa se dezvolte cum trebuie mai mult timp si in al doilea rand chiar daca la “gradi” va cere, tu vei stii sa o inveti masura..nu poti sa o faci bubble girl dar nici sa mergi pe ideea “mai bine ma dau batuta pentru ca tot in acelasi loc o sa ajunga”…TINE-TE TARE!:))

  8. mda..macar stiu ca acei primi 3 ani vitali pentru dezvoltare, a fost alimentata corect, si sper sa reusesc asta si in continuare, chiar daca toti imi zic ceva de genu: vai ce slabuta e… e normal sa li se para asa cand majoritatea copiilor arata gen baloon baby.. :D
    Si nu o sa o fac nici bubble girl, o sa o las sa guste diverse, poate mai putin cola,bere,chips-uri(asta avand in vedere ca mi s-a spus…dar las-o si pe ea sa guste un pic…hmm pt ce? la 2 ani?
    Sincer ma vad ca pe o raritate in ceea ce priveste alimentatia..ma bucur sa descopar oameni care inca mai poftesc la o rosie de gradina, la un mar cu vierme…:D

  9. Lasa ca daca mai vrei sa cunosti o mamica extrem de atenta cu alimentatia copilului ei de 2 ani jum iti fac eu cunostiinta cu ea..Sa vezi acolo devotament pentru alimentatie buna!:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>