Poate, posibil, probabil…nu stiu…mmmaybe…MAI VORBIM

Mai nou, am observat un trend absolut imbecil printre oameni. Acela de a fi absolut nesiguri si evazivi in ceea ce vor, in ceea ce fac, parca nu ar fi stapani pe timp ABSOLUT deloc.

La banala intrebare “iesi la o bere maine, cand ai timp?” a inceput sa se raspunda cel mai des (nu numai mie, am facut niste sondaje printre oameni si multi au observat asta) cu… “Nu stiu inca, probabil” sau cu “Mai vorbim” sau cu “Poate” sau cu “mmmm….vedem…”.

Oare sa fie o chestiune cauzata de trecerea anilor? Oamenii devin din ce in ce mai nesiguri si mai “frunze-n vant” in ceea ce priveste PROPRIUL TIMP liber?? O.K., si eu muncesc 8 ore pe zi, si eu am casa, masa, familie, obligatii, facturi si Internet de platit si alte cacaturi de-astea DAR sunt capabil sa stiu ce VREAU sa fac peste o zi, doua, chiar si o saptamana, cand sunt 95% sigur ca o sa am timp liber. Sunt constient ca traiesc in societate, intr-un oras cu vreo 3 mil. de locuitori si ca sunt DEPENDENT de oameni si in special de prieteni/amici. Si ei merita timpul meu si un loc in planurile mele de scurta-medie-lunga durata.

Sunt capabil sa stiu ca VREAU sa merg la MUNTE weekendul asta, sa si SPUN asta si, culmea, sa ma tin si de cuvant!

Da, pricep ca este cateodata safe sa fii putin vag si nesigur in a promite ceva (nu o sa tai niciodata nimanui gatul daca se intampla ceva grav si nu apare la ora si data stabilita) dar de aici, pana la a arata nesiguranta in legatura cu cele mai banale si normale lucruri sociale si de socializare, in mod frecvent, este cale lunga.

Poate ca viata devine de la o anumita varsta din ce in ce mai complexa, mai imprevizibila, dar nu cred ca a raspunde din ce in ce mai des cu “poate” sau “probabil” rezolva lucrurile. Din contra. Denota nesiguranta, proasta gestionare a timpului si chiar, uneori, mai mult de atat.

Oare acesti oameni care raspund cu “poate”, desi nu au motive anume, pragmatice si practice, se vor descurca cand vor avea o familie, serviciu si doi copii pe cap?

In lumina celor scrise aici… PROBABIL ca o sa mai scriu despre asta.

Al vostru, poate,

Alex.

8 thoughts on “Poate, posibil, probabil…nu stiu…mmmaybe…MAI VORBIM”

  1. La mine cel putin nu e din cauza ca nu stiu daca am timp liber ci pentru ca nu stiu daca voi fi in dispozitia necesara de a face conversatie cu multi oameni. Decat sa vin si sa stau intr-un colt si sa ma uit din 10 in 10 minute la ceas, facandu-i si pe ceilalti sa se simta aiurea, prefer sa raman acasa. De aceea imi pastrez aceasta rezerva de ‘cel mai probabil ca da, dar discutam maine’ ;). In traducere, inseamna ca timp am, vedem cum stam si cu cheful!

    Asta nu inseamna ca prietenii mei nu merita timpul meu, ci ca prefer sa-i privez de o companie neplacuta, adica a mea, daca asta voi fi :).

    Intelegi tu, o Ezoteric Theatre cantant la chitara si voce de Travka – Indiferent si Iris – Vis Pierdut intr-un mod absolut divin :D?

  2. Pai da mai, insa in momentul in care iesi cu PRIETENI (si nu necunoscuti, alea-alea), ei te accepta asa cum esti. Uneori oamenii zic “poate” si “probabil” chiar si cu O ORA inainte de a trebui sa se intalneasca. FARA sa dea un motiv anume. pf. Hate it. :)

  3. da, ma si io urasc asta, dar nu pt ca nu stiu daca o sa vina. ci pt ca nu au incredere in mine sa imi spuna ce probleme au pe cap de i’ar putea tine sa nu vina. pot fi multe scenarii.. poate omul tocmai tre sa o ia pe ma-sa de la spital, sa se int cu un coleg de scoala sa ii dea inapoi urgent o carte, tocmai s-a certat cu un alt prieten si de asemenea i-a fost inundata casa. daca ar aparea, sa zicem sora-sa, i-ar zice ei sa mearga sa o ia pe ma-sa, sa se int p drum cu colegu resp si eventual sa arunce o carpa pe apa de pe jos.dar nu stie sigur nici cand vien sora-sa. adica totul se poate rezolva in 10 min sau in cateva ore. si depinde de multe chestii. omul poate vrea sa te vada, dar e intrun bucluc d’asta. asta e scornit, dar eu stiu!! ca eu sunt de multe ori intr-o situatie d’asta :)))
    eu de fapt de aia am cam facut curat in lista de oameni cu care ma vad/vorbesc, pt ca nu imi place sa am chestii superficiale, adica ii vreau pe aia care au incredere/curaj sa imi toarne toata povestea pt care il au poate/probabil/vorbim/vedem in gura.

    de asemenea. nu e vb despre VRUT. normal ca vreau sa vin la mare, normal ca vreau sa ies cu prietenii, normal ca vreau sa ma simt bineeeee. da poate nu pot. ca n-am bani/am o treaba d kkt d facut etc si nu stiu dk o s-o termin.

    sau, mai e pb de alegere. ai mai multe grupuri de prieteni. atunci, cum rezolvi problema. da…ai putea sa zici ca ii chemi pe toti la un loc. dar, poate tocmai d’aia sunt grupati. pt ca stiu ca intersectia punctelor lor comune e f mica. ca doar suntem oameni complecsiiiii :))

    si asa cum zice si tzeava cea mai mica, la urma urmei prietenii sunt prieteni, nu dubluri ale noastre. adik, nici noi putem sa nu ne suportam pe noi uneori, d’apai altii. sau astia sunt prietenii adevarati, care ne suporta si cand suntem dusi/tampiti/idioti/varza ? :D hmmm..poate asa e :D
    oricum, simt destul de des ca nu sunt in stare sa imi asum respnsabilitati fata de alte pers, desi imi place si vreau. d’aia eu zic ca nu o sa am familie, servici, si 2 copii pe cap.

    si daaaaaaaaaa….nu’mi tai capul daca nu vin, dar poate imi tai o mana, un picior :D. adik, vreau sa zic ca nu ‘mi place sa’mi incalc cuvantu’.

    ma de fapt, nu stiu de ce m-am apucat sa cometez postul asta, ca de fapt stii si tu astea.

    de fapt, ar trebui sa iti dau dreptate. fricosii se perpetueaza din ce in ce mai mult. frica de responsabilitati/de noi insine/de atingere a obiectivelor/ de dezamagiri. ce sa mai fericirea noastra e in kkt. cica in romania numarul celor ce stau in depresie pe o perioada de mai mult de 2-3 luni creste cu 170.000 pe an, iar in alte tari, desi aparent o duc mai bine, numarul e si mai mare.
    sistemul personal de iluzii al fiecaruia, adik ala care nu ne face sa ne sinucidem in fata inutilitatii globale, se reface tot mai greu de fiecare data cand e zdranganit.
    asa ca oamenii se fac antisociali, irespinsabili, anosti, egoisti, d kkt.

    da alex, ai dreptate ce pacat :d

    ma. nu ca intristati. stati ma nu picati si voi in depresie. poa sa fie fun. ganditi-va cat v-ati prapadi de ras sa va dati seama intr-o buna zi ca nu mai aveti imaginatie sa mai inventati motive sa existati si va ducei pe un o margine. de prapastie, de bloc, de pod, de apa, de vulcan, de ce vreti voi. viata asta de kkt totusi este cute si iti ofera optiuni interesante in fiecare moment.asa. si va duceti, va instalti pe margine, si vedeti ca mai sunt 3 care vor sa se arunce. pai credeti ca se mai arunca vreunu? nu. normal ca va apucati sa va povestiti belele, sa radeti de ele..si gata mai prelungiti inca cateva luni/ani Marea Iluzie.
    hehe. deci io ma duc sa alerg :D si cand vin o sa manananc mancare de conopida. yummmy :))

  4. Mancare de conopida?! Fuck! (asta mi-a ramas in cap, din tot raspunsul tau cat o nuvela, hahahah! :D).
    Nu, acu` pe bune…in mare parte, te-ai contrazis, asa, la o prima vedere…La o a DOUA vedere…eu ma refeream la situatiile in care un om zice “NU STIU/PROBABIL/POATE”, desi NU are NICIUN motiv posibil pentru care nu ar veni. Si doar zice…asa…de chestie. LOGIC, accept explicatii – nu vin sau nu fac aia sau aia pentru ca nu am bani/ma vad cu iubita(iubitul)/fac dragoste salbatic pe o epava(o fantezie, nu ma bagati in seama..)sau colonizez Marte. Daca mi se da un motiv…foarte tare, poa` sa fie si stupid. Dar daca mi se zice “NU STIU daca POT”, fara sa mi se argumenteze DE CE KKT nu zici DA sau NU…e aiurea.
    In fine. Vorbim LIVE. Cand o sa faci 300.000 de euro ca sa te sun. :D
    SI DA, o, tu Picatura PICPICPIC…NORMAL ca exista o explicatie…TOT TIMPUL exista…asta insa nu SCUZA unele gesturi si atitudini. Enjoy Turcia, sa-mi aduci ceva misto. Sa te iert. :D (o brazilianca? sunt pe acolo? :) )Danke. :D

  5. ezotericule, iarta-ma pt comment-ul meu neinteresant, neamuzant, neoriginal, prea putin logic sau revelator si mai ales,mai lung decat insusi post-ul, deliram: mancasem toata ziua numa ciocolata!! so my brain was seriosly damaged and unstable. am reusit sa strang 4 euro. inca 299.998, si ne vom vedea :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>