Suedia, Goteborg, pareri dupa prima zi

Pentru ca am stat vreo 4. Nopti. Si zile. Zileleleleleeee meleeeee

asa, deci este un oras scump, daca nu stii unde sa te duci. Daca stii unde sa te duci, poti gasi second-hand shop-uri sau reduceri (REA) chiar SUPER misto. Bine, noi am gasit un second-hand shop in aceasta prima zi, da` dupa aia parca a intrat in…perete, ca-n Happy Potter (aka Parry Hotter), asa! Oricat am cautat, nu l-am mai gasit! Foarte strange… si eram SIGUR ca am facut cel putin o poza inauntru…dar nu mai e nici aia. Hm.

Asa, deci sambata in Goteborg, orasul-port al … Nordului (ca cica-i cel mai mare) magazinele se inchid repede-repede, pe la un fel de 17:00, maxim. In timpul saptamanii se inchid la 18:00, UAU! :)) Ca la pensionari.

Orasul are 500.000 de locuitori. Adica al doilea cel mai mare din Sverige, dupa capitala Stockholm. Si este SUPER spatios, larg…2 oameni pe 20 de metri patrati. Nu invers cum e la noi.

Magazinele sunt FOARTE FOARTE FOARTE misto aranjate, de la vitrine la…inauntru! Adica…e cre` ca prima oara in viata mea cand timp de 4 zile am stat ore intregi in ele, fara sa ma plictisesc niciun pic!!! E…asa…surprinzator, artistic aproape! Si alea vintage…uaiiii…mori cu 12 secunde mai repede de placere!

Am mers cu bicicletele, daruite in chirie gratis pe o perioada determinata de frati-meu si Ingella. N-am mai mers de SECOLE pe o bicicleta care are frana de picior! E ciudat, da` te obisnuiesti. Nu degeaba am avut Pegas cand eram mic. :-”

Oamenii canta pe strada mult si muzica in general faina, straineze, nu suedezisme de-ale lor.

Fetele estem in general…solide. Mari. Si blonde sau blonde vopsite, cu ochi albastri. Si copiii sunt toti cam la fel, nu prea-i deosebesti, da` sunt fun. Oamenii, in general, primitori cu turistii, zambareti, ingaduitori. Doar sa nu mergi cu bicicleta pe trotuar, se uita mega urat la tine.

Si da…au 58139865128374 de benzi de bicicleta, FARA gropi…usor de urmat…SUPER safe… masinile STAU sa treci, te INVITA! Fara claxoane, cozi, nebunie.

Dar…PREA calm parca. Nah, eu/noi obisnuit(i) fiind cu nebunia din Bucurestiu` nostru de suflet.
Si ne-am invartit prin gen cel mai mare parc de fusei in viata mea. Gigantesc. In prima zi insa nu am vazut decat partea cu oameni, in ziua a patra am vazut si animalele de…sus…de…pe…stanci. Si de prin apa. Da` astea in ziua respectiva.

Bon.

A, si mancarea din Lufthansa sucks, da` macar este si echipajul e ok, amabil…in general. Si aeroportu` din Munchen este enorm!!! Si cu TONE de magazine. Nu mi-am luat nimic, ca la germani se plateste pe obiecte, pf. Inapoiatii… In prima zi nu am mancat in oras, am preferat sa facem PASTE cu CREVETI si cu ice salad si…niste…gen…cascaval care mie mi-a placut, acasa. Si fuse bunbun. Cre` ca devin fan ice salad.

Bien, si bozeeeee. Cateva, ca pic de somnul.

One thought on “Suedia, Goteborg, pareri dupa prima zi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>